واحد انرژي‌های تجدید پذیر

راهکارهای انرژی خورشیدی برای معادن

شمسان سولار؛ واحد انرژی‌های تجدید پذیر

انرژی خورشیدی منبعی بیکران از انرژی پاک و بدون آلایندگی، رایگان و در دسترس همگان می‌یاشد. با استفاده از این انرژی مصرف سوخت‌های فسیلی کاهش چشمگیری داشته است. انرژی امن با نگهداری و استفاده آسان. انرژی خورشیدی را می‌توان در سیستم‌های متحرک و یا در مکان‌های دور دست و با مسیرهای صعب العبور به راحتی بکار برد.
واحد انرژی‌های تجدیدپذیر شرکت شمسان سامانه آریا (شمسان سولار) در سال ۱۳۹۹ و با هدف مشارکت در رشد و توسعه زیرساخت‌ کشور در حوزه انرژی خورشیدی، تشکیل گردیده است.
ماموریت این واحد در چارچوب اهداف و استراتژی شرکت و گروه سپنتا، در دو شاخه نصب و راه اندازی سیستم‌های تولید برق خورشیدی (Solar Power) و همچنین تولید تجهیزات وابسته در این حوزه تعریف گردیده است.
با توجه به نیاز مبرم کشور به انرژی‌های نوین و حافظ محیط زیست (Green Energy)، چشم انداز مجموعه شمسان و گروه سپنتا تبدیل شدن به مجموعه‌ای موثر در این حوزه با رویکرد تولید محور می‌باشد.
واحد سولار شرکت شمسان با کادری از کارشناسان و متخصصین کار آزموده، با دانش به روز و با تیم اجرایی قوی و با ۱۰ سال سابقه در زمینه انرژی‌های تجدید پذیر و خصوصا انرژي خورشیدی در مبحث نیروگاه‌های خورشیدی خدمات مشاوره، طراحی، امکان سنجی، ارائه طرح توجیهی، اجرا و پشتیبانی را به مالکان و سرمایه گذاران این نیروگاه‌ها ارائه می‌دهد.

خدمات

بررسی مناطق مناسب جهت احداث نیروگاه خورشیدی در قسمت‌های مختلف کشور با توجه به اطلس خورشیدی و زاویه مناسب تابش و تخمین میزان نور خورشید و با توجه به شرایط آب و هوایی منطقه با استفاده از تحلیل‌های تکنیکالی در این زمینه توسط کارشناسان مجرب انجام می‌گردد.

مشاوره نیروگاه‌های برق خورشیدی جدا از شبکه

این نیروگاه‌ها معمولا برای تامین برق اماکن فاقد انرژی برق مورد استفاده قرار می‌گیرند. این سیستم‌ها برای تامین انرژی برق به ساختمان‌های مسکونی، ویلاها، معادن، مراکز اداری و تجاری، کانکس‌های سیار و دیگر مکان‌های بین راهی و یا دارای مسیر صعب العبور که با شبکه توزیع برق فاصله داشته و یا استفاده از انشعاب برق صرفه اقتصادی نداشته پینشهاد می‌شود.

در این زمینه خدمات ذیل به مشتریان ارائه می‌گردد:

بازدید از محل پروژه برای بررسی امکان پذیری تامین برق توسط انرژی خورشیدی

برآورد میزان انرژي مصرفی جهت تامین نیازهای انرژی

ارائه طرح اساسی و کاربردی در خصوص ایجاد سیستم‌ برق خورشیدی متناسب با پروژه

مشاوره و تامین تجهیزات مورد استفاده سیستم مذکور

نصب و راه اندازی سیستم برق خورشیدی

پشتیبانی و مانیتورینگ سیستم بعد از اجرا

پمپ آب خورشیدی

با توجه به وسعت بسیار زیاد زمین‌های کشاورزی در سطح کشور و ضرورت آبرسانی از طریق چاه‌های عمیق، استفاده از پمپ‌های خورشیدی در راستای استفاده از انرژی برق رایگان، امکان توسعه کشاورزی در مناطع محروم و کاهش هزینه‌های بخش کشاورزی کاملا ضروری به نظر می‌رسد.

با توجه به تجارب به کار گرفته شده درایران و جهان، استفاده از انرژی خورشیدی در تهیه آب مورد نیاز مناطق مستعدی همچون زمین‌های کشاورزی، باغات، گلخانه‌ها، استخرهای پرورش ماهی و … اهمیت فراوانی دارد.
لذا استفاده از انرژي خورشیدی نسبت به انرژی‌های مشابه با صرفه‌تر و کاراتر است.

در مناطق کویری یا کوهستانی که مشکلات برق رسانی وجود دارد و نیز آب در عمق نسبتا زیادی از سطح زمین قرار دارد، خارج سازی آب با روش‌هایی همچون تلمبه‌‌های دستی یا موتورهای دیزلی امکان پذیر نیست. در این مناطق استفاده از پمپ آب خورشیدی می‌تواند مزایای فراوانی داشته باشد.

در این زمینه خدمات ذیل به مشتریان ارائه می‌گردد:

هزینه‌های نگهداری و آسیب پذیری کمتر نسبت به پمپ‌های دیگر

عدم تاثیر افزایش هزینه سوخت‌های فسیلی همچون گازوئیل و بنزین

عدم آسیب به محیط زیست با توجه به استفاده این نوع پمپ‌ها از انرژی پاک

قیمت مناسب برای چاه‌های نیمه عمیق

عدم استفاده از منابع سوخت فسیلی

استفاده در مناطقی که از شبکه برق رسانی به دور هستند

آسانی کار با پمپ‌های خورشیدی

آسانی یادگیری کار با آن‌ها

حمل و نقل آسان ‌آن‌ها

انواع پمپ‌های خورشیدی

پمپ آب خورشیدی AC

اجزای تشکیل ‌دهنده این نوع پمپ آب خورشیدی شامل:

  • یک الکترود پمپ معمولی
  • پنل خورشیدی
  • اینورتر کنترل دور موتور

پمپ آب خورشیدی DC

در این نوع پمپ به دلیل DC بودن آن نیازی به اینورتر کنترل دور موتور نیست و فقط در توان‌های بالا نیاز به درایور برای کنترل دور موتور است. پمپ استفاده شده در این سیستم به طور معمول دارای ولتاژ ۷۰ تا ۱۶۰ ولت می‌باشد.

در پمپ‌های دارای توان پایین پنل خورشیدی به صورت مستقیم و بدون دخالت اینورتر به پمپ متصل می‌شود که در این حالت هزینه‌ها نیز به طور زیادی کاهش پیدا می‌کند.

مزایا و معایب پمپ آب خورشیدی AC:

توان پمپ‌ آب خورشیدی بیشتر بوده و پمپ‌هایی با توان ۶ اسب بخار را نیز می‌توان با آن راه اندازی نمود.

پمپی که در این نوع سیستم استفاده می‌شود همانند پمپ‌های موجود در بازار است.

این پمپ‌ها دارای طول عمر بالایی هستند.

در تاریکی شب عملکرد پمپ متوقف می‌شود.

از پنل‌های خورشیدی موجود در این سیستم می‌توان برای برق رسانی به خانه نیز استفاده نمود.

معدن خورشیدی

صنعت معدنکاری با تولید کانی‌ها، مواد با ارزش و ایجاد اشتغال نقش غیرقابل انکاری را در توسعه‌ی صنعتی و اجتماعی یک کشور ایفا می‌نماید. اما با این وجود صنعت معدنکاری در افکار عمومی با چالش‌هایی روبه رو است که جهت ادامه فعالیت‌های خود نیازمند یک بازنگری کلی در فعالیت‌های خود می‌باشد. ازجمله مشکلاتی که این صنعت با آن روبه رو است عبارت‌اند از: مصرف بالای انرژی در معادن، آلودگی‌های مخرب زیست محیطی و تخریب زمین.
در این راستا کشورهای توسعه یافته با استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر و پاک بطور چشم گیر و موفقیت آمیزی بر این مشکلات غلبه کرده‌اند. در بسیاری موارد با ایجاد یک نیروگاه انرژی خورشیدی در محل فعالیت معادن و یا مناطق مجاور آن، علاوه بر تامین انرژی معادن، می‌توان به عنوان یک رویکرد مناسب در بحث بازسازی معادن، پس از اتمام فعالیت معادن به آن نگریست.

مزایا:

بدون هیچ گونه آلایندگی زیست محیطی

بدون استهلاک مکانیکی

بدون هیچ گونه سر و صدا

بدون نیاز به سوخت

کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری ژنراتورها و تجهیزات مولد برق به طور چشم‌گیری

ماژولار بودن تجهیزات خورشیدی (قابلیت تغییر و توسعه)

بازگشت اصل سرمایه‌ی اولیه پس از دو سال

قابلیت ارتقا ظرفیت توان برق به هر میزان

عدم نیاز به اپراتور تاسیسات جهت حفظ و نگهداری

ضمانت بالای تجهیزات خورشیدی

استفاده از انرژی پاک و کاملا ارزان خورشیدی و تامین انرژی

از ویژگی‌هایی که می‌توان انرژی خورشیدی را نسبت به موتور برق ارجعیت داد به شرح تصویر مقابل است:

راه حل تامین انرژی معادن پراکنده، انرژی خورشیدی

معادن با توجه به وسعت کشور در سطح وسیعی پراکنده شده‌اند که انتقال انرژی بسیار هزینه بردار و سخت خواهد بود، از سوی دیگر در بخش صنایع معدنی بیشتر از گاز مایع برای تجهیزات استفاده می‌کنند که با فراهم کردن زیر ساخت‌های مربوط به انرژی خورشیدی علاوه بر رقابت‌پذیر کردن محصولات از این انرژی طبیعی نیز می توان بیشتر بهره جست. چرا که محصولات معدنی به عنوان حلقه اول زنجیره تولید اگر با قیمت بالای انرژی رقابت‌پذیری خود را از دست بدهند علاوه بر کاهش تقاضای خارجی، این افزایش قیمت تمام شده به حلقه‌های دیگر تولید در صنعت منتقل می‌شود.

فهرست